Søk i denne bloggen

mandag 13. januar 2014

Røkflis

Er jo vanlig å bruke flis av forskjellig trevirke til å smaksette maten ved BBQ/røking. Det anbefales som regel å fukte det i minst en halvtime. Dette for at det skal ulme og gi mer røk istedenfor å brenne opp med en gang. Det beste er vel å fukte det over natten. Men et tips til å få røkflis til å ta opp vann fortere, er å legge det i varmt vann eller koke det litt. Jeg ville teste dette selv og dermed dette "vitenskapelige" forsøket her. Bruker her flis av pecan fra Weber.

Chunks, d.v.s. større biter på størrelse med en knyttneve eller større, bør ikke fuktes.

Første vending med flis av 100 gram.

Andre vending av flis av 100 gram.

Begge ble lagt i 0,5 liter vann.

Lagt i vann og kokt opp.

Disse lå 30 minutter i kaldt vann.

Etter 3 minutter og 45 sekunder koker det og varmen ble slått av.

Disse lå 30 minutter i kaldt vann og tok til seg 35 gram vann.

Disse fikk et oppkok og lå i kjelen totalt 30 minutter og tok til seg 58 gram vann.

Så ja, det går fortere med varmt vann. Kjekt å vite hvis man "plutselig" skal røke et eller annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar